Πίτες
ΤΗΓΑΝΟΠΙΤΕΣ
Με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο NISSA
Συστατικά
1 ποτήρι νερό
2 αυγά
1 φλυτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο NISSA
1 κουταλιά σόδας
λίγο αλάτι
αλεύρι για όλες τις χρήσεις
τριμμένο τυρί
εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο NISSA για τηγάνισμα
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα αυγά με το λάδι μέσα ένα μπώλ. Προσθέτουμε νερό, σόδα, αλάτι, και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε προσθέτοντας αλεύρι εώς ότου το μίγμα γίνει σφιχτό. Σκεπάζουμε το μπώλ με ένα πανί και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για μια ώρα. Ύστερα πλάθουμε το μίγμα σε μικρές στρογγυλές πίτες (μισό εκατοστό πάχος και πλάτος ίσο με το στόμιο ενός ποτηριού). Με το δαχτυλό μας ανοίγουμε μία τρύπα στο κέντρο κάθε πίτας. Βάζουμε 3 -5 κουταλιές λάδι στο τηγάνι και τηγανίζουμε τις πίτες σε υψηλή φωτιά μέχρι να χρυσαφίσουν και να διπλασιάσουν το μέγεθός τους. Τοποθετόυμε τις πίτες σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.
Comments are closed