Λαδερά
ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙΑ
Mε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο NISSA
Συστατικά
10 μακριές και μεγάλες μελιτζάνες
400 γρ. σκληρό τυρί – 5 μεγάλα αυγά
1 κουταλιά αλάτι
πιπέρι, μαϊντανός
4 κουταλιές εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο NISSA
Υλικά για τη κρέμα
1 αυγό
4 κουταλιές γάλα
5 κουταλιές λευκό τριμμένο τυρί
200 γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο NISSA
Εκτέλεση
Κόβουμε τις μελιτζάνες κατα μήκος σε δύο κομμάτια. Τις τοποθετούμε σε κρύο νερό για 10 λεπτά και ύστερα τις στραγγίζουμε. Με ένα κουτάλι αφαιρούμε τη καρδιά και τοποθετούμε τις μελιτζάνες σε ένα δίσκο για το φούρνο (κοντά η μια με την άλλη). Απλώνουμε λάδι με ένα πινέλο στο εσωτερικό τους. Κόβουμε τις καρδιές (που αφαιρέσαμε προηγουμένως), τις τοποθετούμε σε ένα μπώλ και ανακατεύουμε μαζί με τα αυγά, το τυρί, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο. Γεμίζουμε τις μελιτζάνες με το μίγμα. Σε ένα άλλο μπώλ ανακατεύουμε τα αυγά, το γάλα και το τριμμένο τυρί και φτιάχνουμε τη κρέμα. Απλώνουμε τη κρέμα σε κάθε μελιτζάνα, καθώς και ελαιόλαδο με το πινέλο.
Ψήνουμε για μία ώρα στο φούρνο σε μεσαία φωτιά.
Comments are closed