Επιδόρπια
ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ
Mε παρθένο ελαιόλαδο NISSA
Συστατικά
1 ποτήρι ελαιόλαδο NISSA
2 ποτήρια χοντρό σιμιγδάλι
3 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
Εκτέλεση
Αφήνουμε το νερό με τη ζάχαρη στη φωτιά να βράσει για 1 – 2 λεπτά. Διατηρούμε το σιρόπι ζεστό σε χαμηλή φωτιά. Σε ξεχωριστό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι. Προσθέτουμε μερικά λευκά καρύδια, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια και τα αφήνουμε εως ότου καφετίσουν. Ύστερα βάζουμε το σιμιγδάλι στο λάδι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ξανθίσει. Όταν ετοιμαστεί το σιμιγδάλι προσθέτουμε το σιρόπι και ανακατεύουμε συνεχόμενα μέχρι να στερεοποιηθεί ο χαλβάς. Σερβίρουμε σε ατομικές μερίδες ή σε μεγάλο μπώλ και πασπαλίζουμε με καννέλα.
Comments are closed